wie we zijn

Groene Vechters is een initiatief van twee buurmannen in Utrecht Zuilen: Bas Nabers (van Wild Wijzer) en Egon Bloem (van Stichting Boskinderen). Ondersteund door hun vriendinnen en collega ondernemers Chris en Bente. Intussen staat Groene Vechters voor een groeiende beweging van kinderen, jongeren, volwassenen, ondernemers en andere bewoners langs de Vecht.

Onze missie

Voordat we elkaar vragen onze levende omgeving te beschermen, komt het erop aan om ervan te houden. Dat begint voor ons allemaal met spel en avontuur, met verwondering en de vaardigheid om je met die levende omgeving te verbinden.

Vaardigheden van het bos, voor de stad!

Egon en Bas delen een passie voor bushcraft: de levensvaardigheden van het bos. Denk aan vuur maken; een onderkomen bouwen; dieren en hun levensverhalen herkennen aan sporen en geluiden; tools maken van takken, bast en riet; wilde eetbare planten herkennen. 

Heb je daar wat aan in een stad? Ja, juist! Iedere stad is in de kiem een bos: overal groeit, kruipt en sluimert het wilde leven. Het gaat erom die levende wereld dichtbij te zien, horen, proeven, ervaren en koesteren.  

Dan ben je er thuis.

Betekenissen van natuur

Ook op andere manieren versterken en verbeelden we de waarde van wilde natuur in de wereld van kinderen en volwassenen. Dit doen we dankzij de creativiteit van jonge en volwassen bewoners, kunstenaars en ondernemers. We werken lokaal, langs de Vecht, daar zijn we thuis. Tegelijk willen we de waarde van wat we koesteren breed uitstralen.

Wat we gemeen hebben

We koesteren wat we gemeen hebben: de Vecht en de levende vechtoever, de bodem onder onze voeten. We bestaan voor en door iedereen die zich daarbij wil aansluiten. 

Wil je betrokken zijn? Mooi!